Föreläsningar

Söker ni en inspirerande föreläsare till konferensen, personalmötet, kick-offen eller utbildningen? Välkommen att kontakta mig! Jag föreläser främst om styrkebaserad utveckling, ledarskap, medarbetarskap, arbetsglädje och kommunikation. Självklart anspassar jag föreläsningen efter era specifika behov. Jag vill att mina föreläsningar ska vara inspirerande och entusiasmerande, samtidigt som åhörarna ska få med sig något därifrån. Därför har alla mina föreläsningar ett tydligt budskap och kunskapsinnehåll, oftast baserat på forskning - men paketerat och presenterat på ett fartfyllt sätt med mycket humor och passion.

Ett riktigt stort TACK för din otroligt energigivande & positiva föreläsning! Jag blev fullkomligt nockad! 

         Sanna Thörnholm, Soliv Hälsoföretaget

Släng problemglasögonen - starta en positiv revolution!

Hela vår kultur präglas av ett överdrivet fokus på det som inte fungerar. Men om vi bara ägnar oss åt att åtgärda fel och brister kommer vi bara till noll, icke-problem. Dessutom riskerar vi att skapa en negativ atmosfär som får människor att tappa glädjen och motivationen.
Vill ni istället ha en arbetsplats präglad av stolthet, arbetsglädje, inspiration och kreativitet, där ni får fram det bästa i er själva och tillsammans når exceptionella resultat? Då krävs ett helt annat fokus, där ni tar vara på och bygger vidare på era styrkor och allt ni redan gör bra. Styrkebaserad utveckling handlar om att prata om vad ni vill ha mer av, inte mindre av, att se möjligheter och lösningar och att göra mer av det som fungerar bra.
Med massor av positiv energi, humor och passion, och grundat på forskning inom psykologi och organisationsvetenskap och metoder som Appreciative Inquiry och Lösningsfokus, ger Gunnel Ryner er verktygen ni behöver för att starta en positiv revolution – i livet och på jobbet! 
Föreläsningen kan med fördel kombineras med en Styrkebaserad workshop, där vi använder metoden Appreciative Inquiry och låter hela personalen utforska och bygga vidare på sina egna framgångsfaktorer.
Se ett smakprov från föreläsningen här:

Styrkebaserat ledarskap

I huvudsak samma budskap och innehåll som "Släng problemglasögonen", men tydligare riktat mot ledarrollen och hur du som chef och ledare kan använda ett styrkebaserat arbetssätt i ditt ledarskap.
 

Den lata vägen till ett fantastiskt liv - och arbetsliv

Är du trött på att kämpa i uppförsbacke och motvind, att ständigt förlita dig på din egen viljestyrka, motivation och självdisciplin, och vill lära dig ett smartare och enklare sätt att få det liv (och arbetsliv) du drömmer om?
Har du läst massor av självhjälpsböcker, lyssnat på inspirationsföreläsningar och är en fena på att tänka positivt, träna mentalt och sätta motiverande mål? Mycket av det där är användbart och bra, men det handlar oftast bara om att du ska jobba med DIG SJÄLV. Och det kräver mycket energi.
Tänk om du i stället kunde skapa en MILJÖ runtomkring dig som drar dig i den riktning du önskar. Med rätt människor, saker, platser, idéer och förutsättningar.
Faktum är att miljön är den kanske mest kraftfulla, och samtidigt mest förbisedda, katalysatorn om du vill förändra ditt liv. Om du har en miljö som motarbetar dig, dränerar dig och håller dig tillbaka spelar det ingen roll hur mycket viljestyrka du har – din miljö sätter gränser för vad du kan utvecklas till. Men om du ser över och utformar din miljö så att den stöder dig i det du vill uppnå och ger dig inspiration, energi och skjuts åt rätt håll, då slipper du förlita dig på din egen viljestyrka och kan i stället bara glida med. Det blir som att åka rutschkana mot dina mål.
Samma sak gäller förstås i arbetslivet. En god arbetsmiljö är inte bara en miljö där vi slipper bli sjuka, det är en miljö som ger optimala förutsättningar för människor att blomstra, känna arbetsglädje och prestera på topp. Och eftersom vi alla är varandras arbetsmiljö kan vi också alla bidra till att skapa en riktigt god arbetsmiljö.
Här får du verktygen du behöver för att utforma en så gynnsam miljö som möjligt, både för dig själv och tillsammans med dina kollegor på jobbet.
 

Från sörja till klarhet

I moderna organisationer, som bygger på att människor behöver kunna samarbeta och skapa goda relationer med både kollegor, chefer, medarbetare, kunder, leverantörer och andra intressenter, är förmågan att kommunicera effektivt helt avgörande. 
Sörjiga relationer uppstår när människors samspel baseras på egna tolkningar, fantasier och påhittade historier, som de inte kollar av med varandra. Detta leder till missförstånd, ryktesspridning, skvaller och konflikter. Att förändra detta till klara relationer är grunden för att bygga effektiva och tillfredsställande arbetsrelationer och organisationer, där energin läggs på rätt saker och man uppnår goda resultat i en öppen, trygg och lärande miljö. 
Lär dig kommunikationsknepen som tar din organisation från missförstånd och konflikter till väl fungerande samarbetsrelationer och goda resultat! En föreläsning som trots det allvarliga ämnet innehåller mycket igenkänning, humor och skratt.
 

Du kan inte mer än du tror

"Oavsett om du tror att du kan eller tror att du inte kan, har du rätt" sa Henry Ford. I denna fartfyllda, positiva och inspirerande föreläsning får du massor av tips på hur du kan tro mer på dig själv, tillvarata dina styrkor, lära av dina framgångar och göra plats för mer glädje i livet. Helt enkelt hur du kan skapa positiv och bestående utveckling i ditt eget liv! 
Denna föreläsning innehåller vissa delar från "Släng problemglasögonen" men är mer inriktad på personlig utveckling.
 

Prestera OCH må bra - hitta balansen

Våra liv snurrar på i allt snabbare tempo med ständiga förändringar och höga krav, både utifrån och inifrån oss själva. Många slår nästan knut på sig själva för att leva upp till alla förväntningar. Men vems förväntningar handlar det om? Hur vill du egentligen ha ditt liv? Vad kan du själv påverka och förändra? Och är det kanske dags att dra i handbromsen innan kroppen gör det åt dig?
Gunnel Ryner delar med sig av forskning och egna erfarenheter kring stresshantering, att hitta balansen och öka sin livskvalitet.