Inspirerande föreläsningar

Styrkebaserad utveckling, arbetsglädje, arbetsmiljö, ledarskap, medarbetarskap och kommunikation

Söker ni en rutinerad och inspirerande föreläsare till konferensen, personalmötet, kick-offen eller utbildningen? Välkommen att kontakta mig! Jag ger ca 70-80 föreläsningar årligen på allt ifrån konferenser och kick-offer till personaldagar med stora eller små grupper.

Jag föreläser främst om styrkebaserad utveckling, ledarskap, medarbetarskap, arbetsglädje, arbetsmiljö och kommunikation. Självklart anpassar jag föreläsningen efter era specifika behov.

Jag vill att mina föreläsningar ska vara inspirerande, entusiasmerande och roliga, samtidigt som åhörarna ska få med sig något därifrån. Därför har alla mina föreläsningar ett tydligt budskap och kunskapsinnehåll, oftast baserat på forskning - men paketerat och presenterat på ett lättsamt och fartfyllt sätt med mycket humor och passion.

Jag föreläser lika gärna på engelska som på svenska.

Scrolla ner för att läsa mer om mina olika föreläsningar.
 

Ett riktigt stort TACK för din otroligt energigivande & positiva föreläsning! Jag blev fullkomligt nockad! 

         Sanna Thörnholm, Soliv Hälsoföretaget
 

Gunnel Ryner är en av de bästa talare vi anlitat till Kvalitetsmagasinet Live. Genom att blanda teori med levande exempel, kryddat med en stor portion humor, får hon alla att förstå hur ett positivt angreppssätt kan ta verksamheten till helt nya höjder. 

         Anna Nyström, chefredaktör Kvalitetsmagasinet
 

loading...

Konsten att hitta RÄTT i stället för att leta FEL

Hela vår kultur präglas av ett överdrivet fokus på det som inte fungerar. Men om vi bara ägnar oss åt att åtgärda fel och brister kommer vi bara till noll, icke-problem. Dessutom riskerar vi att skapa en negativ atmosfär som får människor att tappa glädjen och motivationen.
Vill ni istället ha en arbetsplats präglad av stolthet, arbetsglädje, inspiration och kreativitet, där ni får fram det bästa i er själva och tillsammans når exceptionella resultat? Då krävs ett helt annat fokus, där ni tar vara på och bygger vidare på era styrkor och allt ni redan gör bra. Styrkebaserad utveckling handlar om att prata om vad ni vill ha mer av, inte mindre av, att se möjligheter och lösningar och att göra mer av det som fungerar bra.
Med massor av positiv energi, humor och passion, och grundat på forskning inom psykologi och organisationsvetenskap och metoder som Appreciative Inquiry och Lösningsfokus, ger Gunnel Ryner er verktygen ni behöver för att ta både verksamheten och er själva till helt nya höjder.
Ur innehållet:

  • Problembaserat vs styrkebaserat arbetssätt – bra för olika saker!
  • Hur kommunicerar vi och bemöter varandra för att skapa en god arbetsmiljö?
  • Uppskattande förhållningssätt – att hitta rätt i stället för att leta fel; hos sig själv och andra, i livet och på jobbet
  • Från problem till positivt mål – att fokusera på vad man vill ha mer av, inte mindre av
  • Utforska framgångar – att undersöka och bygga vidare på det man gör bra istället för att bara undanröja problem
  • Bygg på styrkor – skapa arbetsglädje och goda prestationer genom att identifiera och tillvarata egna och andras styrkor

Föreläsningen är baserad på Gunnels första bok "Släng problemglasögonen" och hennes kommande bok "Konsten att hitta rätt i stället för att leta fel".
Se ett smakprov från föreläsningen här:

Styrkebaserad workshop

Kombinera gärna föreläsningen "Konsten att hitta rätt..." med en styrkebaserad workshop baserad på metoderna Appreciative Inquiry (AI) och Lösningsfokus. AI och Lösningsfokus skiljer sig från traditionella, problemfokuserade metoder genom att man undersöker vad det är som bidrar till framgång och hittar sätt att göra mer av det, i stället för att leta efter fel och brister att åtgärda.
Ni väljer själva temat utifrån vad ni vill utveckla och bli ännu bättre på. Workshopen fokuserar på det ni redan gör rätt och bra, ni lyfter fram och undersöker egna goda exempel, vilket skapar en positiv stämning, stolthet, engagemang och en mängd kreativa idéer kring hur verksamheten kan utvecklas vidare.

Styrkebaserat ledarskap

I huvudsak samma budskap och innehåll som "Konsten att hitta rätt...", men tydligare riktat mot ledarrollen och hur du som chef och ledare kan använda ett styrkebaserat arbetssätt i ditt ledarskap.

Du kan inte mer än du tror

"Oavsett om du tror att du kan eller tror att du inte kan, har du rätt" sa Henry Ford. I denna fartfyllda, positiva och inspirerande föreläsning får du massor av tips på hur du kan tro mer på dig själv, tillvarata dina styrkor, lära av dina framgångar och göra plats för mer glädje i livet. Helt enkelt hur du kan skapa positiv och bestående utveckling i ditt eget liv! 
Denna föreläsning innehåller vissa delar från "Konsten att hitta rätt..." men är mer inriktad på personlig utveckling.

Låt miljön göra jobbet!

Gunnel Ryner vänder upp och ner på den traditionella synen på utveckling och framgång, där allt ansvar läggs på den enskilde individen.
Motivation är överskattat, menar hon. Din miljö; de människor, saker, idéer och förutsättningar du omger dig med, har ofta större betydelse. I stället för att bara förlita dig på din egen viljestyrka och självdisciplin – ändra din miljö och se till att den drar dig i rätt riktning. Det är både enklare och mer effektivt.
Med en mix av vetenskap, humor och träffsäkra exempel visar Gunnel hur mycket vi alla påverkas av vår miljö. Du får konkreta tips för hur du kan skapa en riktigt gynnsam miljö åt dig själv, hur du kan vara en bra miljö för andra, och hur du och dina kollegor kan lyfta varandra och tillsammans skapa en så bra arbetsmiljö som möjligt. En miljö som ger energi och arbetsglädje, och som gör det lätt att skapa goda resultat.
Föreläsningen är baserad på Gunnels bok "Den lata vägen till ett fantastiskt liv - och arbetsliv".

Här kan du se en 16 minuters version av föreläsningen:

Från sörja till klarhet

I moderna organisationer, som bygger på att människor behöver kunna samarbeta och skapa goda relationer med både kollegor, chefer, medarbetare, kunder, leverantörer och andra intressenter, är förmågan att kommunicera effektivt helt avgörande. 
Sörjiga relationer uppstår när människors samspel baseras på egna tolkningar, fantasier och påhittade historier, som de inte kollar av med varandra. Detta leder till missförstånd, ryktesspridning, skvaller och konflikter. Att förändra detta till klara relationer är grunden för att bygga effektiva och tillfredsställande arbetsrelationer och organisationer, där energin läggs på rätt saker och man uppnår goda resultat i en öppen, trygg och lärande miljö. 
Lär dig kommunikationsknepen som tar din organisation från missförstånd och konflikter till väl fungerande samarbetsrelationer och goda resultat! En föreläsning som trots det allvarliga ämnet innehåller mycket igenkänning, humor och skratt.