Referenser

Föreläsningar

Thank you so much for the fantastic contribution you made at the CIDESCO International´s Schools & Examiners meeting. Your speech gave our members great tools for them to start their own Positive revolution.
I was most impressed by the way you referred to scientific research, motivated the audience and mixed it all with a great sense of humor. 
From our first telephone conversation, I knew you would do an outstanding job and you lived up to and exceeded our expectations!

Anna-Cari Gund, President, CIDESCO
 

Tack för en helt fantastisk föreläsning. Jag måste säga att jag kände mig något hög resten av förra veckan tack vare dina idéer. Med varning för lite maniskhet så har vi redan satt igång och förankrar dina idéer i organisationen. T.ex. hade vi vårt bästa personalmöte på länge nu i morse då alla började berätta om de positiva grejerna som hände förra veckan! Din föreläsning hade inte kunnat komma med bättre tajming – stort tack! 
Ted Wallin, Business Director, Gambit
 

Gunnel Ryner är en av de bästa talare vi anlitat till Kvalitetsmagasinet Live. Genom att blanda teori med levande exempel, kryddat med en stor portion humor, får hon alla att förstå hur ett positivt angreppssätt kan ta verksamheten till helt nya höjder. 
Anna Nyström, chefredaktör, Kvalitetsmagasinet
 

Vill bara säga stort tack för igår!
Jag har fått lite feedback från åhörare som jag ville dela med mig av.
Vår verksamhetschef Maria frågade mig om jag hade sagt åt dig allt du skulle säga, eftersom allt du sa var så perfekt för vad vi behöver höra och vilka samtal som redan förs. Hon var otroligt nöjd.
På medarbetarnivå var det många som kom som dels tyckte att helheten var mycket bra, med en tydlig röd tråd och ett genomtänkt budskap från början till slut, och som dels tyckte att du gav en härlig energi, gav många tänkvärda tankar och framförallt uppskattade att du var väldigt naturlig på scen och att du bjöd på dig själv.
Tacksam att du kunde ställa upp med så kort varsel och hoppas våra vägar korsas igen nån gång.

Peter Ekström, projektledare, Arbetsmarknadsförvaltningen Helsingborgs stad
 

Vi hade nöjet att inleda dagen med Gunnels föreläsning ”Låt miljön göra jobbet”. Redan där insåg vi hur mycket av vår arbetsmiljö vi kan påverka själva, varje dag! Det fortsatta arbetet i workshopen Styrkebaserad utveckling gav oss i första hand vägledning att verkligen se det värdefulla i alla stora och små förbättringsarbeten som ständigt pågår, men också energi att nysta bättre i framgångarna; ”varför lyckas vi med så mycket”!?
Ett kärnkraftverk ska självklart ha högt fokus på att förebygga och åtgärda avvikelser men våra arbetssätt kan utvecklas mycket om vi inkluderar våra framgångar i utvecklingsarbetet. Tack för den insikten Gunnel, du var verkligen en inspirationskälla!

Cecilia Lindmark, Arbetsmiljöingenjör, Forsmark Kraftgrupp AB
 

Ett riktigt stort TACK för din otroligt energigivande & positiva föreläsning! Jag blev fullkomligt nockad! Så proffsig, så gullig ja m a o en riktig kanonföreläsning! Din härliga karisma och ditt positiva budskap gav mig verkligen en energikick i livet. Dessutom gjorde jag en härlig, ny bekantskap med min granne på stolen bredvid. Tack vare dina härliga små övningar fick vi en otrolig kontakt som resulterade i byte av visitkort och vi ska träffas över en lunch. Tala om att jag just idag befann mig på rätt plats och vid rätt tid - TACK!!!

Sanna Thörnholm, Soliv Hälsoföretaget
 

Vi var alla väldigt nöjda med din föreläsning och workshop. Vi hade ett behov av att träffas utanför vårdcentralen. Man kan aldrig veta hur det man planerat ska bli, men jag tyckte att alla var väldigt nöjda, och vi kom tillsammans in på en annan tankeväg än att bara tänka på allt vi gör som inte blir så bra. Jag tror alla kände sig betydelsefulla just idag för att vi tog fram saker som vi gjort bra och fick tänka på det, det skapade en positiv känsla som vi tog med hem. Dagen efter var det hög och glad stämning på vårdcentralen. Alla kände engagemang och fick lusten och viljan för sitt arbete. Har vi sagt något tillsammans och samstämmigt så tänker vi på det och handlar efter det. Vi tänker nu mer på det vi gör bra! Så tack igen för en riktigt bra förmiddag!

Christina Jansson, verksamhetschef, Vårdcentralen Mjölby
 

Vårt första möte med Gunnel Ryner var i samband med Möteskulturdagen i Malmö. Vi blev oerhört inspirerade av att lyssna till hur man kan jobba med att flytta fokus från problem till förbättringar. Det handlar inte om att bara bidra till en positiv attityd på sin arbetsplats, det handlar mer om att ändra sin inställning från att ”gräva ned sig i fel vi gör” till att istället identifiera styrkor och stärka dem. Som Gunnel skriver i sin bok, Släng problemglasögonen: ”Organisationer som förstår vikten av att ta vara på sina anställdas styrkor får bättre resultat och nöjdare kunder och personal” (s.122). Innehållet i boken bygger till stor del på modern forskning som på ett lättläst sätt vävts samman med Gunnels breda erfarenhet inom områden som ledarskap och coachning. Efter att vi hade läst boken kände vi att vi ville höra mer om Gunnels inspirerande tankar varför vi bjöd henne till opererande klinikers gemensamma utvecklingsdagar på Ronneby Brunn. Inbjudna var samtliga anställda på de opererande klinikerna på Blekingesjukhuset, totalt ca 800 st medarbetare. Samtliga fick i samband med detta möjlighet att också bli inspirerade av Gunnels gedigna erfarenhet, kompetens och fantastiskt härliga personlighet. 
Carina Andersson & Catharina Ericsson, Anestesikliniken, Landstinget Blekinge
Kommentarer från utvärderingen:
”Mycket bra o rolig tänkvärd föreläsning av Gunnel! Absolut bäst på dagen!”
”Föreläsningen med Gunnel var fantastisk! Jätterolig och lärorik :)”
”Föreläsningen med Gunnel var givande och upplyftande att lyssna på.”
”Roligt när en inspiratör håller föredrag. Många tankeställare ges där.”

 

Tack Gunnel Ryner för din medverkan vid våra chefskonferenser i november 2017. Din föreläsning och workshop kring styrkebaserat ledarskap gick hem hos målgruppen; 700 ledare inom Polisregion Stockholm som fick inspiration och verktyg till att ytterligare utveckla verksamhet och ledarskap! Ska bli spännande att följa effekterna av de tankefrön du har sått. Dessutom vill jag ge dig ett stort fång rosor för ditt engagemang före och efter genomförandet; du var lyhörd för våra behov och engagerad i att följa upp – proffsigt!
Caroline Nordström, projektledare, Polisen
 

Tack för en fantastisk föreläsning och workshop, du lyfte hela medarbetargruppen och har en förmåga att ändra fokus från negativt tankesätt till att tänka på det som är bra. Redan på måndagen började några av personalen lyfta fram bra händelser. Tack!
Valentina Trpezanovska, verksamhetschef Område Varberg, Närsjukvården Halland
 

Tusen tack för en toppenföreläsning, där många kloka tankar skapades hos åhörarna! Allvar och roligheter levererades på ett så mästerligt, lättsamt sätt. Att se det positiva i första hand har definitivt fastnat hos hela gänget. Högsta omdöme ges från oss alla!

Sofia Sestorp, affärschef, Kinda Ydre Sparbank
 

Inspirationsföreläsningen med Gunnel är en av de bästa jag tagit del av. Gunnel är jordnära, smakfull och personlig i sitt framträdande och kan med humor förmedla klockrena sanningar som landade väldigt väl i vår organisation. Utöver att ge inspiration och glädjefyllda skratt så fick vi också några enkla verktyg att applicera i vår vardag. Vi har påbörjat vår positiva revolution!

Katarina Thörnros, regionchef, LRF Konsult
 

Hej Gunnel :-) Vill bara skicka ett STORT TACK för din fantastiska föreläsning hos oss på The Body Shop! DU var mycket uppskattad och vi har startat en riktig positiv revolution i hela min region!  Vi har hamnat i en jättehärlig FLOW som märks både bland medarbetarna men också i siffrorna! Tusen tack!!!

Carina Rosenblad, District Sales Manager, The Body Shop
 

Sagt i utvärderingar

Bäst idag var Gunnel Ryner. Hon hade humor, kunskap, erfarenhet och relaterade till forskning i sitt ämne. Mycket kunnig och inspirerande föreläsare.

Gunnel Ryner - oerhört kompetent och trevlig att lyssna på. Högsta betyg.

Betyg 10: Gunnel Ryner: oerhört skicklig, intressant, informativ och rolig. Hennes budskap satt som en smäck!

Gunnel Ryner var fantastiskt bra tycker jag! Hon får 10 poäng, helt klart! Härlig utstrålning, positiv och fångade publiken väldigt bra! Så bra att jag har bett min arbetsgivare att få ta hit henne i höst och inspirera vår personal på plats. Hon varvade bra med olika metaforer och fakta. Hon hade även små, korta övningar vilket är väldigt positivt, man blir delaktig på ett helt annat sätt. Hela föreläsningen var späckad med fakta och intressanta berättelser från verkligheten, både privat och arbetsmässigt. Mycket bra att hon lämnade infoblad efteråt med lite tips, bl a på en bra länk på nätet för att ta reda på sina egna styrkor.

Gunnel Ryner – Fick oss att dansa till och med! Jätteinspirerande person med mycket glädje och positivitet som fick mig att se på saker och ting med andra ögon!

 

Mycket bra & inspirerande föreläsare, intressanta teorier blandat med konkreta tips att ta med sig hem.

Bra, tydlig & inspirerande föreläsare som fick mig att vilja förändra min miljö.

Bra konkret innehåll att direkt använda. Trevlig föreläsning, berikande övningar. Tydligt, inspirerande och roligt framförande.

Infomativt, underhållande, spännande, tänkvärt!

 

Tydligt budskap, bra bilder, entusiasmerande presenterat. Mycket givande, tar med mig tankar och förhållningssätt i privatlivet och jobbet.

Intressant och lärorikt, öppnade upp för många tankar, mycket att ta med sig i vardagen, bra övningar.

Bra innehåll och framförande, Gunnel är en inspirerande föreläsare! Gav mig många tankeställare.

Skarp föreläsare!

 

Konsultuppdrag och workshops

Både vår ledningsgrupp och intervjuade medarbetare hade en tydlig önskan om att utveckla vår företagskultur och i vilken riktning, men vi visste inte hur vi skulle tackla utmaningen. Efter kontakt med flera företag/konsulter föll vårt val på Gunnel som medels insiktsgivande föreläsningar och medryckande workshops hjälpt oss långt på vägen mot att skapa en mer positiv, tillitsfull, engagerande och respekterande företagskultur. Gunnel har med hela sin insats överträffat alla våra förväntningar och jag kan varmt rekommendera henne till alla er som vill utvecklas med mer positiva och styrkebaserade attribut.
Jens Sjöström, försäljningschef, Aratron AB
 

Vi fastnade för Gunnel som person samt för hennes metoder och tillvägagångssätt. Vi ville inte göra som man oftast gör det vill säga att titta på det som är fel och åtgärda det. Vi ville istället identifiera det som var bra och jobba vidare på styrkorna. Gunnel arbetar med metoder som stärker människor. Vi behövde också någon som jobbar processinriktat vilket Gunnel gör.
Vi har fått en konkret metod, ett verktyg för att jobba med framgångsfaktorer i de sociala företagen. De företag som deltagit i projektet har även tagit fram visioner för framtiden och konkreta förslag och handlingsplaner för att förverkliga visionerna. Dessutom resulterade varje workshop i en härligt positiv stämning och massor av kreativa idéer. Alla i personalen har involverats och fått vara delaktiga. Vi är jättenöjda att vi gjorde på det sätt vi gjorde.
 
Margareta Wandel, projektledare Social ekonomi, Regionförbundet Östsam

Tack Gunnel för en mycket givande dag där vi stakade ut vår branschförenings vision. Ditt koncept om styrkebaserad utveckling gjorde att vi hade fokus på rätt saker.
Stefan Hjort, ordförande i Svensk Pulverlackteknisk Förening
 

Inspirationsföreläsningen  för oss administrativa chefer om uppskattande ledarskap följdes av en styrkebaserad workshop där vi utforskade egna goda exempel. Vi visualiserade sedan genom rollspel hur positiv kommunikation påverkar oss människor. En fantastisk dag med mycket ny kunskap och möjlighet att träna och reflektera. STORT TACK Gunnel för en INNEHÅLLSRIK FÖRELÄSNING och en MYCKET INSPIRERANDE WORKSHOP !!!!!
Anne-Li Silberk, administrativ chef, Linköpings universitet
 

 Att driva företag är en ständig resa. En av de viktigaste delarna för tillväxt och utveckling är att vår personal mår bra och presterar. För detta krävs ett kontinuerligt arbete där trivsel, energi, teamwork är viktiga delar. Vi i ledningsgruppen kände att vi förutom vårt eget arbete behövde ta hjälp utifrån. Valet föll då på Gunnel Ryner. Jag kände direkt att hon hade den erfarenhet, stabilitet och kunskap som passade mig och mitt företag. Hon hjälpte oss långsiktigt att bygga vidare på ett av våra ledord - Energi. Vi hade många övningar kring detta och fick många bra verktyg att jobba vidare med. Det föll ut mycket bra och var till stor belåtenhet för oss alla.
Eva Gavatin, VD Resia Linköping

 

Utbildning/gruppcoaching

12-veckorskurs "World Power Method Coaching på CoachVille, våren 2012:

I think that any time we learn new tools and approaches we are stronger coaches. It also helps to have inspiring colleagues and a marvelous leader like Gunnel who shares her own insigths with us and so aptly guides us through the great deal of information there was.
EJ G.

This course has completely revolutionized my coaching practice!
Mary C.B.

 

Utbildning i coachande förhållningssätt för HR-avdelningen på Scan AB, våren 2011:

Nyttig utbildning som jag är övertygad om kommer att komma till användning både i och utanför företaget, tack! Tar framförallt med mig själva metoden och att jag har hittat ett strukturerat sätt att hjälpa andra utvecklas och ta ansvar.

En mycket givande utbildning, jag har lärt mig på vilket fantastiskt sätt man kan använda coaching till gagn för en själv, andra personer och för att utveckla individer och företag.

Bra upplägg med teori först, därefter coaching och sedan avslut som knöt ihop utbildningen.

Har varit givande, mycket tankar som väcks om hur man hanterar olika situationer så att den coachade personen kommer till insikt. Det viktigaste jag tar med mig är att lyssna och att det är oerhört produktivt att coacha utan egen agenda, att få individer att själva komma fram till sin lösning. Skapar en trygghet för både den coachade och den som coachar.

 

Om mig som utbildare (också Scan):

Skicklig och engagerad. - Tydlig, rak och positiv. - Mycket bra, engagerad. - Kunnig, erfaren, positiv, lättsam. - Bra, duktig, kompetent, märktes att hon tyckte sitt arbete var kul. - Trovärdig och kompetent. Hjälpte oss att komma framåt och utvecklas. Passade väl in i gruppen. - Lugn och pedagogisk.

6-veckorskurs "15 Coaching Proficiencies" på CoachVille, sommaren 2012:

You really run a great class - you are one of the best instructors I have had!
Diane H. 

This was the best class in the whole course! Please put it in the beginning from now on! It explains so many essential things. The teacher is by far the best in this program. Calm and with a clear voice so that all can follow.
Gunilla G.

I really liked the step-by-step of the Proficiencies and Gunnel was terrific in conducting the class. She was warm, inviting and open. I enjoyed learning from her very much!
Joanne G.

I enjoyed Gunnel's leadership in this class. She made the class interesting, elicited good participation and challenged those who needed to participate.
Erin A.

 

6-veckorskurs "Basic Coaching Skills and Ethics" på CoachVille, sommaren 2011:

Gunnel is an exceptional mentor and instructor with the CoachVille School for coaching. As a colleague and student, I learned the material for the Basics Coaching and Ethics class by lecture but more importantly, through her guidance, comments, and suggestions in live coaching dyad sessions. Her simple, clear-cut explanations and real scenarios assisted me in understanding the method of coaching using a flexible structure. I thoroughly enjoyd her class but also gained a wonderful sense of her amazing coaching style.
Dr. Marilyn Gansel, Sports Psychologist & Lifestyle Coach

 

Coaching

Genom regelbundna coachingsamtal under hösten har jag hittat ny kraft och utvecklats i min roll som ledare. Samtalen med Gunnel har gett mig kraft och energi, men också modet att bli tuffare och tro på min förmåga. Gunnel har på ett mycket bra sätt, med värme och engagemang, ställt både de enkla och tuffare frågor som behövts för att hjälpa mig komma vidare.
Cecilia Angbratt, Chief Operating Officer, Configura AB, mars 2013

 

Gunnel har visat ett fantastiskt engagemang för mig. Jag har alltid känt att jag fått ut mycket av våra möten, jag måste säga att det varit över förväntan. Bra avvägning av stöttning, ”pushning”, krav och ”provokation". Mycket givande samtal, jag har lärt mig så oerhört mycket om både mig själv, situationen och vuxit som människa. Det viktigaste jag lärt mig är att tro på mig själv. Se saker ur ett annat perspektiv, försöka vända saker till det positiva. Jag har även insett vikten av att ha en samtalspartner, som inte är någon nära (familj, vänner), speciellt när det är tungt och svårt. Att ha en ”ventil” som kan komma med råd och som man kan föra en diskussion med. Jag skulle rekommendera alla som hamnat i min situation eller som vill byta karriär att ta hjälp av en coach (och då företrädelsevis Gunnel). Det har gett mig oerhört mycket av både kunskap och energi. Jag har fått stor hjälp att komma vidare.
Karriärcoaching-/outplacementklient, april 2011

 

Hej Gunnel, jag tackar ödmjukt för våra tre tillfällen, du är enormt inspirerande och det har varit så skönt med någon som ställt frågor till mig som krävt eftertanke, insikt och beslutsamhet. Jag tänker och reflekterar kring våra möten och kommer nu anteckna samt skriva både bokslut och tydliggöra målsättningar för 2013. Att jag tagit beslut känns så skönt och det gick lättare att andas igår efter vi setts.
Ann-Sofie Bergort, Etendu Consulting AB, mars 2013

 

Gunnel Ryner har varit min coach sedan hösten 2009. Med hjälp av effektiva coachingmetoder har hon bidragit till att jag utvecklat mitt ledarskap. Gunnel har stor erfarenhet från näringslivet och är väl förtrogen med de utmaningar dagens chefer möter. Hon har förmågan att utmana och ställa de ibland obekväma frågorna som fått mig att verkligen tänka i nya banor, samtidigt som hon ger stöd och uppmuntran. Gunnel är en positiv och driven coach och jag kan varmt rekommendera henne för andra uppdrag inom ledar- och personligutveckling, coaching och föreläsningar.
Andreas Hjalmarsson, Affärsområdeschef Sirius IT, april 2010

 

Gunnel Ryner has been a very valuable resource for me as she coached me on a range of issues I have struggled with in my professional and personal life. As a trained coach and consultant myself, I wanted a coach who would challenge and assist me in setting larger goals and claiming more from my life. Gunnel has been just that person. She is a great listener, asks penetrating questions that open new awareness in me, makes challenging and appropriate requests that move me toward what I want, identifies blocks that limit my potential, and champions my growth and achievements. Her manner is relaxed, good-natured, supportive, humorous, compassionate and sensitive. I strongly recommend her to anyone seeking more from their life.
Bill Harley, december 2009